LISTER

VINTERLISTEN

Jeg er faktisk ikke helt sikker på om vi sådan kalender-vis har ramt vinteren endnu, men det er i hvert fald begyndt at føles noget mere vinter-agtigt i vejret. Måske er det også fordi jeg allerede er gået lidt i jule-mode, at det føles vinter-agtigt. Jeg er godt med med mine opgaver for tiden, og det virker sådan lidt som om det hele bare kører som det skal.


Pessimisten der bor inde i mit hoved venter bare på at der er et eller andet der går galt, men indtil videre kører tingene som de skal. En af de dejligste ting er, at vi har fået en varmepumpe op i huset. Den har sådan set været der længe, men vi har egentlig ikke brugt den. Normalt bruger vi brænde og vores oliefyr, og hver vinter er det ved at ruinere os. I de koldeste måneder kan vi snildt bruge 6000-7000 kroner på varme om månenden, men i dag tjekkede jeg hvad det indtil videre havde kostet at have varmepumpen kørende dagen lang, og det ser ikke ud til at det bliver mere end omkring 2000 kr. om måneden, hvilket er en kæmpe lettelse. Når man har slås med fyr og brænde de sidste 6 vintre, så er det godt nok rart bare at stå op om morgenen og så er der varmt, uden man sørge for at få gang i brændeovnen og det hele. Selvom vi stadig har brugt den lidt, bare for hyggens skyld.

Sikke en lang smøre om noget de færreste sikkert kan sætte sig ind i, haha. Jeg havde i hvert fald ikke helt kunne forstå det dengang jeg selv boede i lejlighed i København, hvor man bare skulle vælge hvor varmt man ville have det alt efter hvad man stillede sin radiator på. Så nu kan sne og frost bare komme an, så vil jeg sidde herinde og nyde varmen imens 😉

Nu hvor det hele bare kører som det skal, er der også kommet et større mentalt overskud til at lave alle mulige hyggelige ting. Så i løbet af de næste par måneder vi jeg:

 • Bage meget mere. Jeg elsker at bage, har bare sjældent overskud til det.
 • Få ryddet op på vores gårdsplads og gjort den hyggelig med julelys.
 • Prøve at se om kalenderen kan gå op så vi kan udvidde frokostklubben til en lille julefrokost/æbleskive klub engang i december.
 • Tage en tur i Tivoli til jul.
 • Tage til juletræstændig.
 • Fortsætte med at meditere hver dag.
 • Hygge mig med min stand på julemarkedet på Middelaldercentret den første weekend i december.
 • Blive bedre til at lave madplaner. Synes både det er hyggeligt, tidsbesparende og godt for økonomien i stedet for at handle ind stort set hver dag. For tiden prøver jeg at handle til mindst tre dage af gangen, og det går fint.
 • Prøve at se om man kunne opstøve nogle mennesker der gad at spille nogle brætspil. Det er så hyggeligt.
 • Se en masse dokumentarfilm. Det er faktisk min yndlingsgenre, og jeg er egentlig lidt ligeglad med hvad de handler om, jeg synes det er en god måde at få ny viden på. Det sidste lange stykke tid har jeg dog mest været tilbøjelige til at se serier, og det er også fint nok, men savner lidt at få noget viden ud af tiden foran fjernsynet.
 • Arbejde videre på min næste bog.
 • Rydde ud i alle mine tegneredskaber og måske sætte noget til salg. Jeg har 477 ting jeg ikke bruger, og kunne godt bruge noget mere orden på hjemmekontoret.
 • Gå lange ture med hundene om komme hjem og drikke varm the eller kakao. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *