OPSKRIFTER

OPSKRIFT // VERDENS MÅSKE NEMMESTE SCONES

Jeg elsker scones. Af enhver slags, og gerne med smør på. Tit synes jeg dog at de er for besværlige at bage, men i går faldt jeg over denne opskrift hos Maden i mit liv  og de blev simpelthen så lækre! Jeg brugte kun ca. 2/3 dele af chokoladen, for havde kun en meget bitter 70%, og de ville sagtens kunne klare noget med en lavere procent.
Næste gang vil jeg prøve at lave dem med blåbær i stedet for chokolade, det tænker jeg kunne være ret lækkert!

VERDENS LETTESTE SCONES

 • 250 gram Hvedemel
 • 30 gram Sukker
 • 80 gram Smør
 • 2 tsk Vaniliesukker
 • 2 tsk Bagepulver
 • 1 knivspids Salt
 • 1 1/2 deciliter Mælk
 • 50 gram Mørk chokolade
 1. Hak smør og chokolade i små stykker (hver for sig) og mål halvanden deciliter mælk op. 

  Bland alle de tørre ingredienser i en tilpas stor skål, og hæld smørret i og smuldr det med fingrene i dejen.

  Hæld derefter mælken og chokoladen og ælt dejen let til den er helt samlet.

  Hæld en smule mel på bordet og rul dejen ud, til ca. 2-3 cm tykkelse. Herefter kan du enten skære 8-9 lige store stykker (det gjorde jeg, da jeg ikke kunne finde min udstikker) eller bruge en udstikker i den størrelse du ønsker. 

  Så pensler du dem med et sammenpisket æg og bare dem i ca. 15 minutter ved varmluft på 180 grader til de er gyldne ovenpå. 

  De smager dejligt mens de er lune, men skal lige køle lidt af, for chokoladestykkerne er MEGET varme lige når de kommer ud af ovnen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *