RANDOM

STEDER DU SKAL BESØGE PÅ LOLLAND // MARIBO

Selvom jeg efterhånden snart har boet på Lolland i 6 år kan jeg umuligt give en komplet guide til alle steder du skal se, spise, osv. på Lolland, der er virkelig meget at se! Alligevel vil jeg her forsøge at videregive lidt tips og guides til steder jeg kan lide hernede. I denne omgang handler det om Maribo som er en hyggelig lille by, ca. 15 km fra hvor vi bor og hvor vi ofte kommer. 

Jeg har aldrig selv været den store campist, men det er mit indtryk at langt de fleste der camperer i Danmark kender til Maribo Sø Camping , og når vi har gået tur i området omkring Maribo søerne ser pladsen også vældig hyggelig ud og med en dejlig udsigt ud til den store sø, og alligevel placeret lige midt i byen, så du let kan gå til alting. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, er der omkring campingpladsen også mulighed for f.eks. at leje vandcykler, men jeg har ikke kunnet finde et link til det.

Er du ikke til camping, så ligger Hotel Søpark også også lige ned til søen, så du stadig får den fine udsigt, og hotellet har en hyggelig terrasse hvor du kan side og nyde udsigten.

På den anden side af gaden, overfor Hotel Søpark ligger et mindre hotel, Ebsens Hotel.
Jeg har hørt at det er et hyggeligt, ældre hotel at bo på, men jeg er må også indrømme, at jeg er lidt sådan ‘meh’ over restauranten. Vi har faktisk af flere omgang forsøgt at ‘få lov’ til at spise der, men den første gang fik vi af vide at vi ikke ‘kunne’ spise både forret og hovedret (altså, i den forstand at vi ikke havde plads i maven til begge dele – og det tror jeg faktisk vi bedst selv kan bedømme, det virkede faktisk lidt mere som om de gerne ville lukke tidligt og at det var derfor vi ikke havde ‘plads’, så vi gik igen) og den anden gang ville Michael og hans far gerne ind og spise og ville helst have noget fra menukortet (som skulle være muligt da de var der), men blev nærmest tvunget ud i en thai-buffet (som sikkert er lækker – men som ikke rigtigt er det samme som den schnitzel man lige havde lyst til) så de opgav og gik igen. Det er synd, for jeg har hørt at maden er helt fin, men vi har nok lidt opgivet at spise der, så den ryger kun med her fordi jeg har hørt fra andre at maden er god og at selve hotel-delen er hyggelig.

Omkring søen er der ved at blive bygget nyt, det betyder blandt andet at en del af søbredden nu har en fin promenade og på stien op mod byen er der blevet bygget nogle gevaldige bænke med kæmpe chaislonger, der virkelig indbyder til at at tage en pause og sætte farten ned.
Personligt har vi mest brugt bænkene til at spise is – og isen skal du købe i den udefra lidt anonyme kiosk, Søpark Kiosken der ligger på Vestergade, tæt på hotellet. Man du skal virkelig, virkelig tage dig i agt! Når der står “1 kugle”, så skal du vide at der reelt set er tale om 5-6 kugler, de er VIRKELIG gavmilde (og isen er overhovedet ikke dyr), men vi må tit give op halvvejs igennem når vi har bestilt med 2 kugler.

Livet omkring søen og centrum af Maribo er fantastisk hyggeligt om sommeren. Man kan let gå fra den flotte domkirke og hen til torvet, hvor der ofte er fyldt med liv og markeder om sommeren. Fra torvet kan man gå videre ned af gågaden hvor der godt nok er et par tomme butiklokaler, men ellers er det en hyggelig tur med flere små hyggelige butikker (er du glad for dyr ligger der også en lille dyrehandel med en butiks-Golden Retriever).

Er du småsulten kan pølsevognen på torvet varmt anbefales. Her kan man også sidde udenfor på torvet og kigge på det fine springvand og ellers bare nyde solen. De laver altså en virkelig god ristet hotdog, og vi har tit kigget forbi hvis vi ikke havde lyst til at gå ud og spise flere retter mad. Er du til noget måltids-agtigt, så ligger der Café Victoria (du kan komme ind fra gågaden) hvor du kan få en god, standard café-burger, og er du til noget i den lidt tungere ende, så skal du prøve bøfferne (eller de stegte rødspætter!) hos Restaurant B. Det er nok det sted vi har kommet allermest, det er sådan et sted du nemt kan tage familien med hen, hvor alle kan finde noget på menukortet de kan lide, og vi har aldrig gået skuffede derfra.

Der findes 2 bagere i Maribo, og vi bruger faktisk dem begge, men lidt til hver sin ting. Pabst Bakery på torvet lavet nogle sindssygt gode brød der er langt fra de helt hvide rundstykker, og så laver de de bedste (og billigste! mener det er 2 for 25,- og de er enorme!) kanelsnurrer jeg nogensinde har smagt. Hvis vi køber morgenbrød i weekenden, så køber vi det som oftest der. Man kan også sagtens få nogle helt habile rundstykker og wienerbrød dér, men det ville være synd at snyde sig selv for et af de fine brød (som kvalitetsmæssigt er helt på højde med de gode bagerier i København, brødene koster dog bare kun det halve).


Mens Pabst er helt sublime til brød, så må jeg indrømme at den anden bager, Den gamle Bagergaard, kan noget med kæmpe, fedtede (på den virkelig gode måde!) wienerbrød og almindelige rundstykker (og ind imellem er det jo bare det man har mest lyst til). Og så har de nogle små Wales-kringler med lyserød glasur som er helt fantastiske, jeg har spist flere af dem end jeg har lyst til at blive mindet om, haha.
Så alt efter hvad du er i humør til, så kan du sagtens få stillet din sult efter godt brød (eller kage!) Maribo.

Der er som sagt masser af liv om sommeren generelt, men den største begivenhed der trækker virkelig mange mennesker til byen er Maribo Jazz Festival, som helt sikkert er værd at tjekke ud hvis du er til hygge, kolde øl i den varme sol og masser af jazz. For nogle år tilbage fik jeg den fornemme opgave at tegne årets plakat til festivallen, og i den forbindelse mødte jeg de frivillige bag festivallen en masse gange, og hold da op nogle ildsjæle og rare mennesker!

Af hyggelige oplevelser kan også nævnes en tur med Anemonen på Maribo Søerne. Vi har kun prøvet det en enkelt gang, men det var sådan en hyggelig tur, at vi helt klart skal prøve det igen. Du kan finde information om afgangstider, ruter og priser med båden lige her.

Jeg kan også anbefale en tur forbi Frilands Museet. Det er også et sted vi kun har været en enkelt gang, men det virker som det perfekte sted at tage hen med ungerne og familien, som både er lærerigt og sjovt.

Sidst, men ikke mindst, så ligger Knuthenborg Safari Park ikke så langt udenfor Maribo. Og i år er der åbnet en helt ny dinosaur-park derinde som vi helt sikkert skal hen og se nærmere på.

Så skal du en tur til Lolland i løbet af sommeren, så kan jeg varmt anbefale at tage en smut forbi Maribo. Alt der er nævnt i indlægget er – med undtagelse af Knuthenborg – i gåafstand fra hinanden, så man kan (måske dog med undtagelse af al maden jeg har nævnt, haha) få en hyggelig da i byen uden at skulle ud og køre af flere omgange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *