RANDOM

MÅNEDEN DER GIK // OKTOBER

Oktober har været her, og først et stykke henne i november har jeg fået tid til et lille tilbageblik på måneden der gik.
Oktober var god, Virkelig god. Ovenpå sommeren er jeg nu endelig kommet ind i en god arbejdsrutine, og selvom jeg arbejder flere timer om dagen end jeg plejer, så føles det ikke så arbejds-agtigt. 

I oktober var der ‘premiere’ på min nye stribe på folketidende.dk – en stribe vi begyndte at tale om at lave tilbage i foråret, så det var vildt endelig at se den på siden. På sådanne projekter er det langt fra sikkert at de indledende mails og møder rent faktisk munder ud i noget, så det føles altid helt vildt sejrs-agtigt når man ser det for første gang. Indtil videre kører striben året ud, men jeg håber sådan at folk læser og kan lide den nok til at avisen synes, at den kunne være sjov at beholde fremover. Jeg har kaldt serien for ‘Tilflytterne’, og det har været sjovt at se tilbage og tænke på hvordan det hele var dengang jeg selv flyttede herned fra København og kunne bruge nogle af tingene fra dengang, men samtidig også lave striberne så folk der ikke bor her måske også kan relatere sig lidt til dem. 

Jeg møder tit mennesker der tænker at mit job ‘bare’ lige er at finde på en vittighed og så klaske en tegning til. Det ville jeg nok også selv tænke, hvis jeg ikke lavede det jeg gjorde. Men der er langt mere i det end det. Målgruppen for de striber jeg tegner for f.eks. Hendes Verden er lidt ældre end f.eks. min ‘egen’ målgruppe på Live fra Lolland, og igen er den lidt forskellige fra den jeg tegner til folketidende.dk, og det er virkelig vigtigt at have målgruppen i tankerne. Det er f.eks. ikke sikkert at ting folk synes er sjove hos Live fra Lolland vil være noget for læserne af Hendes Verden, og omvendt. Samtidig prøver jeg også at lave tingene så humoren i alle mine ting har en råd tråd, så det ikke det ene sted er mega sarkastisk og det andet sted er mere naivt. Mine tegninger er måske ret simple i det, men der ligger en masse arbejde bag hver stribe. 
Jeg har efterhånden i alt lavet over 2000 striber de sidste 5 års tid og jeg bliver bedre og bedre til hurtigt at kunne se hvad der fungerer og hvad der ikke gør. I begyndelsen lavede jeg en masse udkast til alle mine striber, det behøver jeg heldigvis ikke mere. Det må være ligesom at lære et håndværk, når man har gjort den samme ting tilpas mange gange, så sidder det ligesom lidt mere på rygraden.

Nå, det blev et laaaangt sidespring. Men altså! Man kan se nye striber på folketidende.dk hver onsdag! 

Oktober blev også måneden hvor vores baghave forvandlede sig til den mest fantastiske park i helt vildt pæne farver …

…og hvor jeg fyldte 39 og brugte dagen sammen med Michael i København hvor vi spiste morgenmad, gik i Tivoli, spiste mere mad og spiste kage og så en påfugl der var meget betaget af sit eget spejlbillede ……vi fik også endelig en ny kaffemaskine, så nu har jeg rent faktisk igen lyst til at kravle ud af sengen om morgenen …

November er indtil videre fyldt med en masse arbejdsrelateret. Det er som regel en af mine travleste måneder på året. Der bliver solgt mere i min webshop, der er julemarkeder der skal gøres klar til, og så kommer der som regel også en masse små tegneopgaver ind der skal nås inden året er slut. Så fra nu af og indtil jul står den på arbejde, arbejde og mere arbejde. Det er heldigt at man er så glad for sit job som jeg er for mit, haha. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *