DIY

DIY // OPHÆNG

For længe siden faldt jeg over disse ophæng henne hos MossRoom og endte med selv at lave en masse portioner af dem og sælge dem i min lille butik, og hver gang folk så et billede af dem, så spurgte de hvordan de var lavet. Så derfor har jeg sammensat denne her lille how-to, så I nemt selv kan lave det derhjemme. Jeg elsker de her ophæng, men de kan også sagtens laves mindre og bruges som f.eks. smykker.

Guiden her indeholder reklamelink til CC Hobby der betyder, at hvis du køber noget gennem et af linksne her på siden, så får jeg en lille procentdel af salget. Det bliver ikke dyrere for dig, og jeg bruger kun CC Hobby til det her, fordi det er der jeg altid alligevel selv handler. De har et kæmpe udvalg og leverer drønhurtigt (jeg bestilte det onsdag og det kom torsdag), og så vidt jeg husker får du 10% rabat på din første bestilling hvis du signer op til deres nyhedbrev.

Jeg har brugt en blandt af Cernit (reklamelink)og Fimo Kids (reklamelink) og noget Polymer Ler jeg fandt hos Søstrene Grene. Den billigste version er helt klart den fra Søstrene Grene, men det er meget begrænset hvad de har af farver. Jeg køber både mit Cernit og Fimo hos CC Hobby (reklamelink), men du kan også sagtens købe det i f.eks.Panduro der er det dog lidt dyrere.

Til disse ophæng har jeg brugt en smule af det brune ler fra Søstrene Grene, lidt af det grå Cernit, lidt af det rosa Cernit og lidt hvidt og sort Fimo Kids. Du skal også bruge en kagerulle (den kunne dog ikke være på billedet)

Det første du skal gøre er, at ælte leret, så det bliver blødt. Det tager en smule længere med Cernit og leret fra Søstrene Grene, men det er absolut ikke særligt tidskrævende. Hvis man vil lave en stor ‘portion’ kan det dog godt betale sig at ælte lidt af gangen. Jeg ruller det altid ud til nogle strimler, så synes jeg det er nemmest at samle det bagefter.

Herefter samler du leret og ælter det en lille smule.

Og så skal du igang med kagerullen. Afhængigt af hvilken type bord og kagerulle du har (kageruller af træ er det værste, leret hænger nemt fast i dem), så kan det godt betale sig at lægge et stykke bagepapir både under og ovenpå leret mens du ruller det ud.

Jeg kan godt lide at nogle af ophængene er meget marmorerede og andre kun en smule, så allerede når jeg har rullet det i ganske kort tid begynder jeg at stikke ophængene ud med udstikkeren.


Når jeg har stukket et par stykker ud folder jeg leret sammen og ruller det igen og stikker nogle flere ud, indtil jeg synes jeg har de forskellige slags jeg vil bruge.

Herefter laver jeg hul i den i toppen (alt afhængig af hvad vej man synes toppen nu skal være) med et sugerør.

Så er det klar til at komme i ovnen. Det skal bage ca 30-40 min ved 100-120 grader i en varmluftovn indtil det er blevet hårdt. Jeg plejer at mærke på det nogle gange mens det bager, det skal føles tørt og lidt sådan plastik-agtigt når det er færdigt.
Herefter sætter man en snor i, alt efter hvad nu synes der er pænt, og så er de klar til at hænge op. Hvis man har mindre udstikkere (eller er glad for store smykker) så gør de sig også fint som et smykke).

Dit overskydende ler pakker du blot i en frysepose (jeg har efterhånden flere kilo rester), og så holder det sig fint.

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *