DIY

NEMME DIY BOGMÆRKER MED AKVAREL

De her bogmærker er i virkeligheden så nemme, at de stort set ikke behøver en guide. Men fordi jeg alligevel var ved at lave nogle til mig selv tog jeg et par billeder, hvis I andre også skulle have lyst til at give jer i kast med det. De kan i virkeligheden laves i alle former og med al slags dekoration, det kommer helt an på ens egen smag.

Det skal du bruge til disse bogmærker:

  • Tykt akvarelpapir (minimum omkring 200g, da bogmærkerne ellers bliver hurtigt slidte og bukkede). Jeg bruger som regel akvarelblokke hvor papiret allerede er limet fast, så ikke man selv skal til at sidde og sætte papir fast med tape (som f.eks. denne her – reklamelink)
  • Akvarelfarver (jeg har nogle forskellige, men den jeg bruger mest er denne her fra Panduro)
  • Pensel
  • Vand (gerne to forskellige glas – ét til at rense penslen og ét til at blande farverne)
  • En fineliner til at dekorere bogmærkerne med når de er tørre

Fremgangsmåde:

1) Giv et område på papiret en let omgang med en våd pensel (med kun vand på):

2) Herefter begynde du at fylde den lyseste farve på du vil bruge, og herefter dupper en mørkere farve ud i siderne af det våde stykke:

3) Fortsæt indtil du er tilfreds med resultatet og lad det tørre. Husk, det er vigtigt at lade papiret blive på blokken indtil det er fuldstændig tørt, så papiret ikke kommer til at krølle. Sådan her endte mine med at se ud da de var tørre:

4) Når det er helt tørt kan du enten skære eller klippe dem ud og bruge dem som de er. Ellers kan du dekorere dem med noget skrift og tegninger med en fineliner eller tusch.
Jeg er komplet nybegynder med sådan noget hand lettering (som det så fint hedder), så mine evner er bestemt også derefter, men jeg synes det er SÅ hyggeligt at sidde og nørkle med, så jeg fik skrevet lidt på mine bogmærker.

Jeg har selv købt disse bøger, og kan varmt anbefale begge. Den der hedder Supernem Handlettering har dog mange flere forskellige skrifttyper.

I forbindelse med dette indlæg ledte jeg efter nogle gratis ark man kunne printe ud og øve sig på. De krævede alle, at man skulle skrive sig op til alle mulige ting, så det måtte jeg droppe.

Hvis du mangler materialerne …

Hvis du ikke har akvarelpapir og farver, pensler, osv. indenfor rækkevidde, så frygt ikke!. Her et ark med de to forskellige slags bogmærker jeg lavede, som er lige til at printe ud. Du kan herefter dekorere dem helt som du vil. Jeg har lavet disse lidt mindre, så der var plads til 4 stk på et A4 ark.
Det nemmeste er naturligvis hvis du har mulighed for at printe dem ud på noget tykt papir, men ellers kan du også printe dem ud på et stykke almindeligt papir og så f.eks. klistre dem fast på en baggrund af farvet karton.

4 bogmærker

Mangler du inspiration til hvad du kan skrive (og tegne) på bogmærkerne, så har jeg lavet et board med ideer på Pinterest

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *